3D printer for metal
En 3D printer som skriver ut en metall del.

EWhile 3-D printing har börjat med metall printing. 3D printing har funnits i årtionden men att skriva ut objekt med något annat än plast- i synnerhet metall- har varit dyrt och gått långsam.

Fördelarna med tekniken är många. På kort sikt behöver tillverkarna inte hålla stora lager- de kan istället enkelt skriva ut ett objekt, till exempel en reservdel för en äldre bil. Stora fabriker med massproduktion kan ersättas med mindre som gör en större variation, anpassa sig till kundernas föränderliga behov.

Forskare från Lawrence Livermore nationella laboratorium har beskrivit att de har utvecklat en 3-D-printing metod för att skapa rostfrittstål delar dubbelt så starka jämfört med traditionell tekniki.

  • 3-d-Printingföretaget Markforged, som är en liten startup baserad utanför Boston, har lanserat den första 3-d metall skrivare under $100 000 och de är specialiserade på 3D printing i hårt material
  • Desktop Metal levererade sin första metall prototyp maskin i december 2017. Det planerar att börja sälja större maskiner, konstruerade för tillverkning, som är 100 gånger snabbare än äldre metall tryckmetoder.ggg