Att skriva en pressrelease

Traditionell marknadsföring handlar ofta om att skriva en pressrelase om en tjänst eller ny produkt för en pressrelease sajt eller tidning. Om du har en ny sajt eller gjort om sajten finns det ett stort värde att skapa pressreleaser med länkar till ditt företag inte bara för att presentera ett nyhetsvärde men också för att ge länkkraft till din sajt. Om du dessutom skickar ut pressreleasen till mediakontakter innebär det att tidningar fånga upp nyheten vilket ger det mer publicitet.

Det finns de som hävdar att SEO tekniker kommer dö ut och framtiden handlar om traditionell PR. Själv kan jag tycka att SEO är ett bredare sätt att se på PR där man metodiskt skapar länkar från relevanta källor är väldigt likt hur white-hat tekniker fungerar. Public Relations Consultants Association uppger att 72% av PR-byråer nu erbjuder SEO tjänster vilket innebär att de bägge områdena tenderar att smälta ihop. Källa

PR-sajter i Sverige

Att skicka en pressrelease är att effektivt sätt att få publicitet.Här är listan på några av de mest kända pressrelease sajterna i Sverige. Flera av sajterna kostar en del pengar att vara med i men det är ett effektivt sätt att skicka ut nyheter. På en del av sajterna kan du använda egna listor och koppla till sociala medier.

Svenska pressrelease sajter

Internationella pressrelease sajter

  • Haro (gratis)
  • Source bottle
  • www.i-newswire.com gör det möjligt att ladda upp gratis pressreleaser och de har även en betald tjänst.
  • www.free-press-release.com
  • www.prweb.com – du betalar för varje pressrelease
  • www.fastpichnetworking.com – skapa företagsprofiler och pressreleaser
  • www.newsreleasewire.com

PR sajter kan hamna i Google filter

Enligt den här artikeln har PRNews wire hamnat i Googles Panda 4.0 filter – vilket visar att det kan finnas risker med PR sajter och att man precis som alla andra sajter bör bevaka de länkar som man får från utomstående.
PR Newswire de har distibution genom the Wire

Relaterade artiklar

How Press Requests Can Be A Link Building Gold Mine från Search Engine Land