Tillgänglighet på Webben

Tillgänglighet på Internet

Tillgänglighet, användarupplevelse och UX på webben.

Hologram Bar på flyplatsen

Flygbolaget KLM har fått massor av publicitet för sin hologram bar där passagerare kan mötas och byta resetips från flygplatserna i Oslo, Rio de Janeiro och Amsterdam. Kampanjen är byggd av DDB Unlimited av creative directors Ed van Bennekom och upplevelsen kallas för ”Take off tips”. Syftet är att visa att KLM är nummer ett […]

A/B-tester – nödvändigt för den digitala marknadsföraren

A//B-testning är en metod att pröva olika sidor för att se vilken sida som fungerar bäst och det är framförallt extremt kul att jobba med eftersom det går att mäta resultatet. Jag har jobbat på företag där vi haft kontinuerliga A/B-tester där vi prövat olika teser och vad som konverterar bäst. I det här dokumentet […]

Hitta brutna länkar på min webbsajt

Att hitta brutna utgående länkar på din sajt är nödvändigt för att den sajt ranka bra och en naturlig del av underhållet för en frisk webbplats. Själv brukar jag köra wordpress pluginet ”find broken links” eller Screamingfrog som är gratis att ladda ner men det finns en del andra verktyg som:

Checkmylinks som är ett gratis […]

Av |juli 4th, 2013|Nyheter, Tillgänglighet på Webben|Inga kommentarer

Övervakning av webbplatser

Det finns en uppsjö av tjänster för att övervaka sajter att de är uppe och där du får alerts när servern går ner. Själv har jag haft positiva erfarenheter av Pingly.com som jag tror är ett svenskt företag.

https://www.pingdom.com
Pingdom
Kolla om en sajt går ner och hur pass bra sajten fungerar. Du får alerts när den går ner.

http://Pingability.com
Pingability
Pingability […]

Tillgänglighet och användartester

Tillgänglighet är en aspekt kring webbshoppar och e-handel. Användartester kan handla om att underlätta för funktionshindrade och användartester för att se hur webbplatsen fungerar men har på senare tid ofta handlat om konverteringsoptimering och få webbplatsen att fungera bättre. Man kan testa den mot olika användargrupper exempelvis handikappade, äldre, dyslektiker etc.

Ofta spelar detaljer en stor roll och att få användarna att få ett smidigt flöde när de läser webbplatsen, Olika bolag har olika metoder för att testa sajter och användartester beror på vilket syfte man har med webbplatsen. Om du säljer produkter och tjänster är leadshantering en viktig faktor för hur effektiv en webbplats är.

[…]

Av |mars 23rd, 2013|Tillgänglighet på Webben|Inga kommentarer