Stremingrevolutionen startades av Netflix 2017 och har varit en framgångssaga så det är inte underligt att fler företag lanserar prenumerationstjänster inom streaming. Teknikbolagen satsar hårt på streaming både kring filmer och spel. Netflix har 158 miljoner prenumeranter och har varit en ekonomisk framgångssaga genom att nå alla målgrupper.

Vad är Game Streaming?

Under 2020 kommer flera teknikbolag satsa på game streaming. Fördelen för kunderna är att de slipper dyra datorer och konsoler. För bolagen som satsar på den här nischen är det lockande med enormt stora målgrupper i exempelvis Indien, Brasilien och Kina.

Google Stadia lanserades i november 2019 men har kritiserats för sin dåliga prestand och program som lackar. Google har sagt att Stadia kommer använda andra tjänster som YouTube för att skapa en bättre användarupplevelse – men det kommer knappast lösa problemet med att det går långsamt att spela.

Amazon har haft svårt att slå sig in på videospels marknaden och har avbrutit en del projekt men kommer troligtivs lansera sin tjänst 2020 och företaget rekryterar för fullt inom det här segmentet. Gissningsvis kommer Amazon köra på AWS cloud service och integreras med Twitch.

Microsoft satsar på game streaming är Microsoft med xCloud Game Streaming med ett antal nya spel 2020 för ett visst antal länder.


Sony lanserar PS5 men det ryktas om en andra gamekonsol som lanserar tillsammans med PlayStation 5. Sony har tagit patent för ett ”cloud computing system” där system och metoder är gjorda för cloud gaming

Filmbolagen fortsätter satsa på streaming tjänster

Disney lanserar sin tjänst Disney+ och de är väldigt starka med uppköp av Pixar, Marvel, Twenty Sta rCentury Fox och Starwars. AppleStudio+ och HBO Max är andra bolag konkurrerar inom segmentet och är aggresiva mot Netflix.