Så skulle jag göra om jag skulle flytta en domän så att man kör https:// eller om jag skulle plocka bort www. Det stora problemet är att man inte vill tappa länkkraft på en server som ligger i Microsoft miljö.

1. Kolla upp vilka som är de viktigaste länkarna i Google Analytics som man lägger in in exelark.
2. Ha sajten indexerad i Google Webmaster Tools och se till att flytten görs där vilken sida som prioriteras
3. Redirecta http till https:// och samtidigt plocka bort www och säg till i GWT vilken som är din prioriterade domän så att du inte drabbas av duplicate content.
4. Dubbelkolla alla interna länkar, bilder, CDN:n, om det finns någon cache samt sitemaps
5. Finns säkert någon inställning i IIS som man ska peta på och i själva CMS:et om man använder EPI
6. När sajten blivit flyttad se till att man indexerar upp sajten igen i GWT
7. Kolla upp de viktigaste filerna i excelarket genom att göra http access mot dem. Det finns ett seo-plugin till Excel som man kan använda. Se till att sidorna ger rätt kod dvs 301:or och inga felaktiga requests. När du testar detta bör du inte göra det på företagsnätet (eller utan proxy-servrers) eftersom Google inte tycker om när man gör sådana tester.
8. Eventuellt följa upp med att följa upp så att man inte tappar bort några starka subpages. Finns ett betalverktyg som heter Link research tools där man kan se de starkaste undersidorna. Alternativt plocka dem från GWT.
9. Dubbelkolla i Google Webmaster Tools så att du inte fått fler felmeddelanden.

Matt Cutts Google had said about SSL that he’d “personally love to make it part of the ranking algorithm. Rent allmänt har jag sett rapporter som säger att det förbättrar seon med upp mot 5%. Vad som är viktigt är att man har relativa referenser annars kan det bli fel, att man inte blockat https:// i robots filen m.m.

Viktigt att tänka på

  • Redirecta med 301:a till https://
  • Att innehållet och permalänksstrukturen är samma. Det kanske finns absoluta referenser inne i sajten där man använder http://
  • Att man fixar Google webmaster Tools
  • Vidare att serverinställningar är rätt
  • Att certifikatet är korrekt

Utförligare finns när man flyttar till https:// på wordpress:
https://yoast.com/move-website-https-ssl