Industri

3d ritad elektrisk motorcykel

Världens första 3d ritade elektriska motorcykel har producerats av det tyska företaget BigRep och deras prototypb kallas för “Nera”. NowLab är företagets innovation lab och ligger bakom flera delar av tekniken.Tekniken inom industri kallas för Addaptive manufacturing och varje del går att skriva ut med 3D printing. De har även använt large-format FFF.

Origami 2.0 och Kirigami

Många har sett ner på Origamin som en sorts hobby och tidsfördriv men nu börjar man se alltmer tillämpningsområden i olika andra områden. Det finns forskare som har konferenser om hur origami kan användas. Tekniken kan användas med nytt material som grafen och inom 3D-printning.

Vad är kirigami?Kirigami är en variant av origami som inkluderar skärning […]

3-D metall utskrifter

EWhile 3-D printing har börjat med metall printing. 3D printing har funnits i årtionden men att skriva ut objekt med något annat än plast- i synnerhet metall- har varit dyrt och gått långsam.

Fördelarna med tekniken är många. På kort sikt behöver tillverkarna inte hålla stora lager- de kan istället enkelt skriva ut ett objekt, till exempel en reservdel för en äldre bil. Stora fabriker med massproduktion kan ersättas med mindre som gör en större variation, anpassa sig till kundernas föränderliga behov.

[…]

Av |mars 2nd, 2018|3d-printing, Industri, Innovation, Nyheter|Inga kommentarer

Cloud-tjänster – Vad är cloud och molntjänster?

Företag kommer i högre grad använda molnet för att leverera bättre affärsresultat – molntjänster kommer bli viktiga och affärskritiska

Många av de stora IT-jättarna som Google, Amazon, Microsoft och IBM satsar på cloudllösningar. Cloudtjänster kommer att vara “standard plattformen” inom Business Application och företag kommer använda molnet för att leverera bättre affärsresultat eftersom man slipper tidskrävande […]

Av |mars 29th, 2015|Industri, Webbstrategi|Inga kommentarer