Du hittar många Internetbolag som är specialiserade på internetmarknadsföring i Stockholm. Det finns horder av digitala strateger, digitala byråer, konsultbolag, managementbolag, fullservicebyråer och renodlade sökmotorbolag. Som i de flesta branscher är konkurrensen i Stockholm tuff.

Vad menas egentligen med internetmarknadsföring? Den digitala marknadsföringen är en del marknadsstrategin. I vår värld är det ett mycket stort begrepp som omfattar online marknadsföring där det förutom att ha en bra hemsida finns en hel arsenal med begrepp som: sökmotoroptimering, sponsrade länkar,social media, mobilsök, bloggar och att arbeta med affiliates. Stor fokus handlar om organiskt sök där du får gratis marknadsföring men vi kommer se renodlade specialister inom webbanalys för att plocka fram KPI:er dvs nyckeltal och CRO specialister som jobbar på att förbättra konverteringsgraden av en webbplats.

Annonsering på nätet är mer än PPC Google

Vanliga mått är PPC (Pay Per Click) hos Google.

När man jobbar med internetmarknadsföring är annonsering på internet en del som ofta kostar en del pengar. Vanliga annonseringsnätverk är Google Annonsering och Facebook annonsering. Det är inte ovanligt med bolag som hanterar en kunds annonseringsbudget och därför kan blåsa upp höga försäljningssiffror – då de istället agerar bank åt en klient.

Den digitala marknadsföraren arbetar aktivt med flera seo verktyg där många kommer från Google – men ofta handlar jobbet om kommunikation med människor och skapa nätverk som styrker en webbplats.

Betydelsen att följa upp resultatet och ha webbanalys

En förutsättning är att man regelbundet gör rapporter och följer upp resultatet med verktyg som Google Analytics. Det kan handla om att få lägre PPC eller att se att olika KPI:er utvecklas åt rätt håll och kontrollera att man inte hamnar i något filter. Ska du som kund upphandla internetmarknadsföring är det mycket viktigt att du får korrekta rapporter.

SEO Online och marknadsföring på nätet

Ett hett område är SEO och sökmotoroptimering. En del hävdar att SEO är gratis vilket inte är helt sant eftersom det kräver mycket manuellt arbete att justera en felaktig webbplats så att den fungerar för sökmotorer.

Flera internetmarknadsförings bolag har försökt att marknadsföra sig med begrepp som etisk marknadsföring och helt klart finns det en skiljelinje mellan olika skolor från de som jobbar aktivt med blackhat tekniker till de som arbetar 100% white hat. I princip handlar det om vilken risknivå man är beredd att ta. En del tycker distinktionen är tramsig och det i stort sett handlar om att skaffa kunder till företagen.

Anlite ett lokalt bolag istället för Stockholmsbolag?

Det finns i internetmarknadsbranschen även flera företag som har en stark lokal förankring och en fördel kan vara att det är lättare att få länkkraft från lokala länkar och närhet till kund.