portrait-53899_640Det finns flera användbara metoder och program för leadshantering dsv vaska fram leads från din webbplats.
De flesta företag jobbar med aktiva leads dvs kunder som ger sig tillkänna men passiva leads kan ge dig mycket värdefull information om potentiella kunder. Om du jobbar med en större sajt är processerna kring aktiva leads något som man kan använda marketing automation verktyg för att förbättra. Du kan också använda verktyg för att få fram kontaktpersoner från Linkedin och Facebook.

Öka antalet leads med konvertingsoptimering

Givetvis innebär konverteringsoptimering av formulär och olika A/B-tester effektiva metoder att få fler kunder men det finns en del alternativa metoder att skicka kunder till en säljkår.

Passiva leads – viktigt för B2B-marknadsförare

Själv använder jag Google Docs för att få fram vilka som använder sajten och jag sorterar besökarna på nätverksadress och vilka sidor som de besöker för att få fram vad de är intresserade av. Jag har dessutom laddat ner ett tillägg till Google Doc som heter Google Analytics spreadsheet addon där man kan koppla GA till olika webbplats för att få fram rapporter. Efter att ha installerat detta addon så har jag 2 nya funktioner under tillägg som heter ”Create a new report” och ”Run a new report”

Börja med att skapa en ny rapport. Så här ser mina inställningar ut efter att ha konfigurerat en rapport i Goggle Docs.

leadsinstallning

I det här fallet tar jag fram en rapport för de 6 senaste dagarna för min webbplats expandtalk.se och de 2 senaste dagarna för min webbplats som heter säljaskrot.se. Efter att ha kört rapporterna för jag en flik där jag ser vilka nätverksdomäner som har varit inne på sajten. Vilka länder och städer de kommer från och vilka sidor som de varit inne på. Du kan också använda filter. Om du tex vill plocka bort alla som är inne på dina bloggsidor kan du filtrera bort dessa med filter som ga:pagetitle!@blogg

Problemet är att rapporten blir för detaljerad och de som använder vanliga nätverk som Telia och Comhem vill jag sortera bort. I Google Analytics kan du tex se vilka nätverk som varit inne på din sajt och verkligen gräva fram leads med olika typer av filter. Genom att filtrera bort sin egna trafik och de större ISP:erna så att man ser tydligare varifrån besökarna kommer. Det går också att använda andra segment för att filtrera fram olika kundgrupper.

Moderna CRM system som du kan använda för leadsprospektering med tillägg i browsern

Till Google Chrome finns det flera tillägg som kan hjälpa dig att hitta leads när du surfar på en sida. De har gjort kopplingar till Linkedin men det finns andra tillägg som också har kopplingar till Facebook. Då går det snabbare att vaska fram personer som du kan bearbeta. Close.io har ett tillägg där du kan direkt skicka en kontaktperson in i deras CRM system. CRM systemet kostar däremot i sitt enklaste utförande 59 USD per användare och månad så det kan bli en relativt dyr lösning för ett stort företag.

Ett annat företag som har en liknande lösning är http://www.futuresimple.com/base som har Chrome tillägg till Facebook och Linkedin som heter Base Contact Clipper och appar till iphone och Android.

Exempel på andra leadsverktyg som hjälper dig i din leadshantering

Leadlander LeadLander är ett säljverktyg som visar vilka företag som dina leads kommer från och hur aktiva de är.
Pardot Pardot är ett marknadsanalys verktyg som låter di skapa automatiska email till leads och som hjälper dig spåra beteenden över email och sociala nätverk.
Spinnakr Spinnakr är ett verktyg som övervakar användare och låter dig skicka meddelanden beroden på deras beteenden.
Prospect Eye De har ett kraftfullt verktyg för att få fram leads och eftersom bolaget ägs av emailföretaget Apsis så misstänker jag att de har andra sätt att identifiera besökarna. De har bla länkar till Linkedin och kontaktpersoner på det nätverket.
Linkedin premium – betald konto gör det möjligt att se ”expanderade profiler” Linkedin kan användas för leads prospektering.
Läs den här artikeln: ”How to Use Linkedin As a B2B Link Prospect Development tool”.

Liknande artiklar:
Skaffa leads och leadsgenerering